יום שבת, 28 ביולי 2018

קינוח קרם פטיסייר ואננס בכוס

יום שבת הוא יום שאני אוהבת להקיע בו זמן לאפיה.
היום רציתי להכין עוגות שמרים, ואז בן זוגי הגיע ואמר "אולי תכיני משהו עם קרם פטיסייר?"



קרם פטיסייר? תכלס קל, חמש דקות הכנה... אבל מה *עם* הקרם פטיסייר?
מהסתכלות מהירה במקרר קלטתי את האננס. תכלס- נראה לי מתאים.
מפה לשם, התהווה אחד הקינוחים הכי מהירים, והכי קייציים שהכנתי- מרענן ובלי אפיה!
וכמובן- אפשר להחליף את האננס בכל פרי אחר.

מרכיבים (לי יצאו 7 קינוחים בגודל בינוני):
200 גר' חלב
50 גר' סוכר
50 גר' חלב
20 גר' קרונפלור
2 חלמונים
1 כפית משחת/תמצית וניל

5 גר' פתיבר
1-2 כפות חמאה מומסת

אננס חתוך לקוביות

מה עושים בעצם?

מכינים את קרם הפטיסייר- מרתיחים יחד 200 גר חלב, סוכר ווניל. בקערה נפרדת מערבבים 50 גר' חלב, קורנפלור וחלמונים. שהחלב רותח עושים השוואת טמפ' עם תערובת החלמונים- לוקחים מצקת ומעבירים מהחלב החם לתערובת החלמונים תוך כדי בחישה. מעבירים את התערובת הזו חזרה לסיר עם שאר החלב החם וממשיכים לבחוש ללא הפסקה עד אשר הקרם מסמיך ומתחילות להופיע בועות.

מעבירים מהר את הקרם לקערה (אפשר גם דרך מסננת אם אתם חוששים שיצאו לכם גושים), מכסים בניילון נצמד, כאשר הניילון נוגע ישירות בקרם על מנת למנוע יצירת קרום.

בזמן שהקרם מתקרר לוקחים בסקוויטים וטוחנים לפירורים. (או שמים בשקית ודופקים עם משהו כדי ליצור פירורים). מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.

הרכבת הקינוח- בכוס הגשה שמים מתערובת הפירורים. מעל שמים קרם פטיסייר שכבר התקרר ומעל מפזרים את האננס.

שומרים בקירור (עדיף מכוסה בניילון נצמד).
אוכלים ומתענגים :)

הערות:
*לא חייב להוסיף חמאה, אני הוספתי כדי להעשיר ולעמיק את הטעם.
*מעבר לזה- משקיענים יכולים להכין שטרויזל אמיתי ולשים בתחתית הקינוח, אבל אז הקינוח הופך לארוך יותר ועם אפיה.
*כפי שכבר אמרתי- ניתן להחליף בכל פרי אחר כמו למשל מנגו, תאנים, שזיפים, אפרסקים וכו'...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה