יום ראשון, 10 ביוני 2018

לביבות כרובית אפויות

איזה טעים זה כרובית, נכון?


וגם, איזה באסה זה דיאטה, נכון?
כן, באסה. בעיקר קשה לי לחשוב על מתכונים מעניינים, טעימים ועם מעט קלוריות, ולא לחזור שוב ושוב על אותם מתכונים- כי אז אני אשתעמם. ושיעמום מוביל לרצות לאכול דברים טעימים אחרים.

אז אני מודה שאני מכינה הרבה פשטידות, סלטים, שקשוקות במגוון וריאציות, קציצות עוף ברוטב.. וגם- לביבות!

לפני אפיה
אז הנה לביבות סופר טעימות. באמת. חזרתי למתכון הזה כבר כמה וכמה פעמים.
הוא מבוסס על המתכון לביבות כרובית של יותם אוטולנגי, שקצת שיניתי.

מה זה קצת? הורדתי ביצה, החלפתי את הקמח בקמח כוסמין מלא, ויתרתי על השום והשאלוטס והפטרוזיליה, והכי שינוי- אפיתי בתנור במקום לטגן.

ולמרות כל השינויים- יצא טעים טעים טעים. (וזה מושלם עם יוגורט ליד)

כמובן שלפני זה גם הכנתי את הלביבות האלה בגרסתן המקורית והן נהדרות, אז אם אתם לא מנסים לחסוך בקלוריות, תכינו אותן!

לאחר אפיה
מצרכים לכ-20 לביבות:
שקית של כרובית קפואה/ ראש כרובית
3 ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר שאתם רוצים תכלס)
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
1כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

מה עושים?
מבשלים את הכרובית עד להתרככות. לאחר שהכרובית מתרככת נותנים לה להתקרר מעט, ואז מועכים אותה. זה בסדר שישארו גושים.
מוסיפים לכלי עם הכרובית את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית עם נייר אפיה עם ספריי שמן, יוצרים לביבות עם כף או הידיים ומניחים בתבנית.
מרססים עם ספריי שמן מעל ללביבות.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות על טורבו למשך כ-15 דק'.

הערות:
*התבלינים והכמות שלהם נראים קצת מאיימים בהתחלה, אבל אל תוותרו עליהם, זה כל כך מוסיף והשילוב שלהם מושלם!
*ניתן להחליף את קמח הכוסמין המלא בכל קמח אחר
*אני מודה שאני עצלנית ועבור דברים כמו לביבות ופשטידות אני לא רואה צורך לפרק ולנקות ראש כרובית טרי, אז אני משתמשת בכרובית קפואה, אבל אתם תעשו מה שאתם אוהבים!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה