יום רביעי, 30 במאי 2018

לחם בצל ירוק סיני

קונג יו בינג. ככה קוראים לדבר המושלם הזה. (או באנגלית scallion pancake אם אתם מעוניינם לחפש)
באמת זה כל כך טעים! החלק החיצוני קריספי ומושלם והחלק הפנימי רך ונעים.


לחם בצל ירוק סיני, שבסופו של דבר מרגיש קצת כמו מלוואח ממולא בצל ירוק- שהופך להיות נימוח, וגם נותן טעם ייחודי ללחם.

וגם- העבודה היא יחסית קלה. מה שלוקח הכי הרבה זמן זה לתת לבצק לנוח :)


ממליצה בטירוף להכין את זה! אנחנו חטפנו את זה ישירות מהמחבת.
עכשיו. ברצינות. לכו להכין!

מצרכים ל4 לחמים:

לבצק:
כוס וחצי קמח
שלושת רבעי כוס מים רותחים
כפית סוכר
חצי כפית מלח
2 כפיות שמן

למילוי:
כארבע בצלים ירוקים
שמן זית/שומשום למריחה

מה עושים בעצם?
מכינים את הבצק- בקערה מערבבים יחד את הקמח, סוכר, מלח ושמן. מוסיפים את המים החמים ובוחשים. לשים לאיחוד הבצק. הבצר יהיה דביק, צריך להמשיך ללוש כחמש דק' עד שהבצק הופך להיות פחות דביק ויותר אלסטי.
נותנים לבצק לנוח בקערה מכוסה במכבת נקיה כחצי שעה (נכון אין פה שמרים, הגלוטן צריך לנוח כדי שיהיה קל לפתוח את הבצק)
בזמן שהבצק נח ניתן לקצוץ את הבצל הירוק ולהכין כלי עם שמן ומברשת.



לאחר מנוחת הבצק- מקמחים משטח, מעבירים את הבצק למשטח וחותכים אותו ל4 חתיכות שוות. כל חתיכה מרדדים לעיגול/מלבן דק מאוד בעובי של כ2 מ"מ (חשוב שהמשטח היה מקומח היטב שהבצק לא ידבק)
בעזרת מברשת משמנים את הבצק ומפזרים בצל ירוק.



מגלגלים את הבצק לרולדה, ואת הרולדה לשבלול. מרדדים את השבלול ל"פיתה" בעובי ש1-1.5 ס"מ. (חלק מהבצל יפרוץ החוצה בתהליך, וזה בסדר)



מחממים מחבת (רצוי לא אש גבוהה על מנת שהמאפה יוכל להאפות בפנים לפני שהוא נשרף מבחוץ), משמנים את המחבת. אני עשיתי זאת עם ספריי שמן אבל אפשר גם עם שמן רגיל. אין צורך בהרבה שמן.
מטגנים משני הצדדים, עד שהלחם משחים.

זוללים בהנאה!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה