יום שבת, 5 במאי 2018

עוגת שמרים חלווה-שוקולד טבעונית


שבת זה זמן שאני אוהבת לנצל כדי לאפות. במיוחד דברים עם שמרים :)
ושבאים לבקר חברים, אז בכלל כייף לחלוק את התוצרים עם עוד אנשים.


היום בחרתי להכין עוגת חלווה-שוקולד. כי זה שילוב מושלם.
והחלווה היא בעצם ערבוב של טחינה גולמית וסילאן.


ומכיוון שהעוגה היא טבעונית = היא פרווה.
אז יכולה להתאים גם לסיום ארוחה בשרית, עם הקפה שאחרי, למי ששומר.


וגם- היא טעימה גם למי שלא שומר כשרות או אינו טבעוני, אז שווה להכין בכל מקרה :D


מצרכים:
לבצק:
250 גר' קמח (1 ו 3/4 כוסות בערך)
כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
150 מ"ל מים (כחצי כוס ועוד שמינית כוס, או בקיצור חמש שמיניות כוס :P)
2 כפות שמן קוקוס (ניתן להחליף גם בשמן צמחי אחר)
חצי כפית מלח

למילוי:
חמש כפות טחינה גולמית
ארבע כפות סילאן
100 גרם שוקולד מריר

לסירופ:
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים

מה עושים בעצם?
שמים בקערה קמח, שמרים וסוכר. מערבבים להטמיע את הסוכר והשמרים בצורה שווה בקמח.
מוסיפים מים ושמן ומתחילים ללוש. כאשר הבצק מתאחד מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כעשר דק'.
מניחים מגבת נקיה או נילון נצמד מעל קערת הבצק ומניחים לו לתפוח למשך שעה.

לאחר שהבצק תפח, מקמחים את משטח העבודה ומעבירים את הבצק אליו.
מרדדים למלבן, שעובי הבצק הוא בערך חצי עד שלושת רבעי ס"מ.
מורחים את הטחינה על הבצק, ומעל מורחים את הסילאן (ניתן לערבב לפני ולמרוח יחד)
קוצצים שוקולד מריר ומפזרים על הבצק.
מגלגלים לרולדה וחותכים אותה לשבלולים.
מניחים בתבנית עגולה, מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח שוב למשך של כ20-30 דק'.

לאחר ההתפחה השניה, מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, על תכנית טורבו.
אופים כ20-25 דק.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ. מערבבים את המים והסוכר, ומחממים בסיר על להמסת הסוכר.

כאשר העוגה יוצאת מהתנור מורחים אותה בעזרת מברשת או כף בסירופ הסוכר (שכבר הספיק להתקרר)


הערות:

*בדיעבד, לדעתי השוקולד קצת השתלט על טעם החלווה, אז אני ממליצה לרדת ל50 גר'.
*אם אתם עצלנים כמוני אפשר להכין את הסירופ סוכר בכוס במיקרו. פשוט מחממים בפולסים של 30 שניות עד שהסוכר נמס.
* הכמויות של הטחינה והסילאן הן לא מוחלטות! אפשר פשוט לשפוך על הבצק כמה שצריך.  הכמויות במתכון הן בערך הערכה של מה שאני עשיתי


תגובה 1:

  1. זואי (אם זהו שמך האמיתי), ממש אהבתי לקרוא את הפוסט והמתכון, מאוד משמח לקרוא על מתכונים טבעוניים (אפילו שאני לא טבעוני או צמחוני). אגב יש לך בלוג ממש חמוד.

    ולדי (כותב ב-JeSuisCroissant.com)

    השבמחק