יום שבת, 28 באוקטובר 2017

מילקי ביתי

אני מודה, שאני לא כל כך אוהבת קצפת.
כן כן. אני מרגישה שזה קצת מיותר בדר"כ בקינוחים במסעדות.


מצד שני, אני אוהבת את הקונספט של קינוחי כוסות, בעיקר כי אני אוהבת להכין דברים קטנים ואסטטיים, ולקינוחי כוסות יש אסטטיקה קסומה שכזו בעיני.


וגם- בקינוחי כוסות הקצפת מגיעה במידה קטנה יותר. אז זה הרבה יותר נחמד.
מפה לשם, אני מנסה להגיע לזה שהכנתי מילקי ביתי לקינוח לארוחת שישי שאירחנו בבית- ויצא מהמם!
ואפילו אהבתי את הקצפת!


זה קינוח יחסית מהיר להכנה. לא דורש אפיה (אבל כן בישול על גז בשביל הפודינג) ובגדול די קל להכין אותו (אל תגלו), אבל ירשים את האנשים שאוכלים אותו. כי הכנתם פאקינג מילקי. בבית!


מצרכים (לי יצאו 9 מנות בגודל בינוני):

לפודינג שוקולד:
2 כוסות חלב
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
כפית תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
25 גר' חמאה
100 גר' שוקולד מריר

לקצפת:
250 מ"ל (קופסא) שמנת מתוקה להקצפה
כף סוכר
כף אינסטנט פודינג וניל

מה עושים בעצם?
מכינים את הפודינג: בסיר על הגז מתחילים לחמם כוס וחצי מהחלב יחד עם הסוכר, המלח ותמצית הוניל.
בנתיים מערבבים בצד חצי כוס חלב עם שתי כפות קורנפלור עד שאין גושים.
כאשר החלב חם מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ובוחשים היטב עד שהתערובת מסמיכה (לשלב שבו אם מכניסים כף לחלב ועושים עליה פס עם האצבע, הפס נשאר על הכף.)
עכשיו מוסיפים את החמאה, ולאט לאט גם את השוקולד עד שהוא נמס לחלוטין. (אם אתם חוששים שהסיר חם מידי והשוקולד ישרף ניתן להרויד קצת את הסיר מהאש. החום של החלב ימיס את השוקולד.)
מעבירים את הפודינג החם לכוסות הגשה. מכסים כל כוס בניילון (שנוגע בפודינג על מנת שלא יווצר קרום) ומכניסים למקרר לקירור.
מכינים את הקצפת: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ואינסטנט פודינג וניל.
מרכיבים את הקינוח: מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן (לא חובה), מורידים את הניילון מכוסיות הפודינג ומזלפים קצת מעל.
שומרים בקירור



הערות:
*תישאר לכם קצפת, אתם יכולים לנסות לזלף הרבה קצפת על המילקי, או להתחיל מראש עם חצי הכמות. מכיוון שלא ידעתי לכמה קצפת אזדקק הכנתי מיכל שלם. למזלי בנזוגי חיסל את הקצפת הנותרת :)
*אני לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר לנסות להכין את המילקי עם שוקולדים אחרים שהם לא שוקולד מריר. אם אתם מנסים, תעדכנו איך יצא.
*אפשר לקשט את המילקי בהמוני דברים שיהפכו אותו למענין יותר, כמו שברי אוריאו, תלתלי שוקולד וכו'.. תתפרעו :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה