יום שבת, 21 באוקטובר 2017

עוגיות בננה, שיבולת שועל ושוקולד צ'אנקס טבעוניות

כשחשבתי איך לפתוח את הפוסט חשבתי לכתוב על אתגרים. 
למה? כי ביקר אותי ידיד טבעוני וחשבתי מה אוכל לאפות עבורו.


הקטע הוא שדי מהר הגעתי לתשובה- עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'אנקס המדהימות שלי.
רק שבמקום חמאה שמן קוקוס, ובמקום ביצה- בננה.

זהו. עד כדי כך קל.
ועל כן- לא ניתן לקרוא לזה אתגר.

מה שכן ניתן לומר- וואו! איזה עוגיות מושלמות יצאו.

רכות ובננתיות עם שוקולד צ'אנקס מפתים.
גם אם אינכם טבעונים- אני ממליצה בחום שתכינו את העוגיות האלו!


מצרכים (לכ26 עוגיות קטנות):
50 גר' שמן קוקוס (בטמפ' החדר)
חצי כוס סוכר 
1 בננה מרוסקת
כוס שיבולת שועל דקה (להכנה מהירה)
שלושת רבעי כוס קמח
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
100 גר' שוקולד מריר קצוץ (או פיצפוצי שוקולד)

מה עושים בעצם?
בקערה מערבבים את שמן הקוקוס יחד עם הסוכר. מוסיפים את הבננה המרוסקת ומערבבים.
מוסיפים את היבשים: שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה וקינמון. מערבבים רק עד שהתערובת הופכת אלחידה. לא לערבב יותר מידי.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים לאחידות.
בעצרת שתי כפות יוצרים גושים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש עם 180 מעלות בתכנית טורבו לכ8 דק' עד שהעוגיות משחימות קלות. (ייתכן שיותר, כתלות בתנור)

הערות:
*הקינמון לא מאוד מורגש, אם אתם רוצים אפשר להוסיף יותר.
*לי העוגיות יצאו קצת מתוקות למרות שהפחתתי מכמות הסוכר המקורית בגלל הבננה. זה עדין היה לי מתוק. ניתן להפחית מעט מהכמות.
*כמובן שניתן להוסיף קמצוץ מלח לתערובת. לא יודעת למה לא עשיתי זאת.
*תכינו את העוגיות האלו!!! הן מושלמות על אף שהם נראות קצת כמו גושים חסרי צורה. יש להן אופי וזה מה שחשוב!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה