יום שישי, 8 בספטמבר 2017

קציצות כרישה וקישוא אפויות

לפני כמה ימים העליתי פוסט, והזכרתי שם שבדיוק עברתי דירה, וסיפרתי על זה שאני מנסה לכייל את התנור בדירה.

והדבר הראשון שהכנתי הייתה ארוחת ערב קלילה ובריאה של קציצות (לביבות?) כרישה וקישוא.



מה שקרה בעצם זה שהייתי בסופר לקנות אוכל לבית החדש, ודחף בלתי נשלט גרם לי לקנות כרישה בלי שום רעיון של מה באמת לעשות איתה.

ובראש שלי (וגם באינטרנט מסתבר) רוב הדברים שכוללים כרישה זה קציצות או פשטידות/קישים.



אז בהיעדר ברירה (או רעיון טוב יותר), בחרתי להכין קציצות צמחוניות. והן יצאו מעולות! רכות רכות בזכות הקישואים, ומתקתקות בזכות הכרישה.

והן הולכות מצוין עם יוגורט/לבן/אשל :)



מצרכים לכ12 קציצות יחסית גדולות ושמנמנות
שתי כרישות בינוניות
שלושה קישואים בינוניים
ביצה
3 כפות קמח
מלח
פלפל
מעט שמן לטיגון
כרבע כוס מים
ספריי שמן, או שמן ומברשת

מה עושים בעצם?
שוטפים את הכרישה היטב, ופורסים אותה לעיגולים דקים (את החלק הלבן והירוק בהיר). מחממים ככף שמן במחבת (אפשר יותר, אני סתם התקמצנתי על הקלוריות). ומתחילים לטגן את הכרישה עד שהיא נהיית שקופה, בערך 20 דק'. לאחר עשר דק', להוסיף את המים שיעזרו לאדות ולרכך את הכרישה.

מגרדים את הקישואים בפומפיה (על הצד הגס), וסוחטים אותם היטב מכל הנוזלים.

מעבירים את הקישואים הסחוטים והכרישה המאודה לקערה. מוסיפים ביצה ושלוש כפות קמח. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים לעיסה אחידה.

פורסים נייר אפיה על תבנית של תנור ומרססים במעט ספריי שמן (או מברישים מעט שמן). יוצרים קציצות ומסדרים אותן בתבנית. מרססים שוב עם ספריי שמן על הקציצות.
אופים בתנור בחומם מראש ל180 מעלות בין 30-40 דק' עד שהקציצות זהובות (וטעימות טעימות!)
מומלץ להגיש עם יוגורט/אשל/לבן אבל הן גם כל כך טעימות ללא כל תוספת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה