יום ראשון, 3 בספטמבר 2017

עוגת שמרים מאצ'ה עם שוקולד לבן ואוכמניות

לפני שבוע עברתי דירה עם בן הזוג שלי. בדירה הקודמת היה לנו תנור שמאוד אהבתי, והכרתי וידעתי איך לעבוד איתו.



אבל בדירה החדשה יש תנור מובנה במטבח. ושהגעתי ךנסות להשתמש בו גיתי שיש לו תכניות ממש מוזרות ואני לא מבינה מה הציור של כל אחת מהתכניות אומר.. וגם למה אין הוראות לדגם של התנור הזה באינטרנט?!

מוסיפים את אבקת המאצ'ה

אז התחלתי לנסות לכייל את התנור.

בצק כל כך רך ונח לעבודה

הדבר הראשון שהכנתי היו קציצות כרישה וקישוא אפויות (שאני מבטיחה להעלות לפה את המתכון שלהן כי הן יצאו מעולות).




אבל, גם קניתי מאצ'ה לא מזמן ונורא רציתי להשתמש בה. אז החלטתי להכין עוגת שמרים מאצ'ה. וגם היו לי אוכמניות קפואות בפריזזר אז היה קל להחליט לשלב בין השניים. ואז צירפתי לחגיגה שוקולד לבן, ולא נעים לי להתרברב אבל יצא פשוט מדהים!


הבצק יצא מעולה וכל כך רך ופלאפי!!!


השילוב של השוקולד הלבן המתוק (שבדר"כ מתוק לי מידי), עם החומציות של פירות היער היה מצוין. ובגדול רציתי לאכול את כל התבנית, אבל יש קונספט של שנאה עצמית שמנע ממני לעושת את זה :)


אז בלי להכביר במלים- הנה המתכון!

המתכון לבצק מבוסס על המתכון הזה.

מצרכים:
לבצק:
250 גר' קמח (בערך כוס ושלושת רבעי)
5 גר' שמרים יבשים (כפית מעט גדושה)
40 גר' חמאה
100 מ"ל חלב קר
40 גר' סוכר (קצת פחות מרבע כוס)
2 חלמונים
רבע כפית מלח
2 כפיות מאצ'ה

למילוי:
100 גר' שוקולד לבן
אוכמניות (או כל פרי יער אחר)

מעט חלב להברשה

לסירופ סוכר:
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים

מעט שוקולד לבן לקישוט

אז מה עושים בעצם?
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים והמאצ'ה.
ממסים את החמאה ומערבבים אותה יחד עם החלב הקר. מוסיפים את תערובת החלב והחמאה לתערובת הקמח.
מוסיפים שני חלמונים ומתחילים לערבל על מהירות איטית. 
שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח.
לשים כעשר דקות במהירות בינונית-מהירה.
מכסים את הקערה במגבת נקיה או ניילון נצמד ונותנים לבצק לפתוח כשעה במקום חמים.

מרכיבים את העוגה:
מרדדים את הבצק למלבן.
ממסים את השוקולד הלבן במיקרו (זהירות, שוקולד לבן הוא מעצבן ונשרף בקלות. תנו לו 15 שניות וערבבו. ואז עוד 15 שניות וערבבו. לי לאחר 30 שניות השוקולד כבר נמס), או בבן מארי.
מורחים את השוקולד הלבן על מלבן הבצק, ומפזרים את פירות היער מעל.
מגלגלים לרולדה וחותכים לשבלולים. את השבלולים מסדרים בתבנית. מכסים בניילון נצמד ונותנים להם לתפוח עוד כ20 דק'.

מברישים את העוגה במעט חלב. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות בין 15-20 דק'. (תבלוי בתנור, תתחילו לבדוק את העוגה כבר אחרי 15 דק').

בזמן שהגוה בתנור מכינים סירופ סוכר של עצלנים- שמים בכוס רבע כוס סוכר ורבע כוס מים וממסים את הסוכר במיקרו, עד שמתקבל סירופ. (אפ אתם לא עצלנים כמוני אפשר לעשות את זה בסיר קטן על הגז)

שהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ הסוכר.

ניתן להמיס מעט שוקולד לבן, ובזרת מזלג לקשט אותה בפסי שוקולד דקים.

הערות:
# במקום שני חלמונים ניתן להשתמש בביצה אחת שלמה. אני השתמשתי בשני חלמונים בגלל טעות, ואני אני חושבת שהשומן מהחלמון הנוסף ממש הוסיף למרקם הפלאפי של העוגה בסוף
# אפשר להשתמש בכל פרי יער שרוצים
# בסופו של יום הטעם של המאצ'ה פחות מורגש ממה שחשבתי שהוא יהיה. ניתן להוסיף כפית נוספת להעצמת הטעם. או להשמיט את המאצ'ה לחלוטין.
# עריכה 5.9.17- ידיד שלי טעם אתמול מהעוגה ואמר שממש מרגישים את הטעם של התה הירוק, כלומר המאצ'ה. אז אולי שתי כפיות זה מספיק ואני הבעייתית :)

זה מושלם!!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה