יום חמישי, 24 באוגוסט 2017

בורקס גבינה מבצק פילו

לא יודעת למה, אבל אחרי שנתיים שלא עדכנתי בבלוג החלטתי לחזור.
זה לא שלא אפיתי בשנתיים האחרונות, אפיתי המון. זה עושה לי כייף לאפות. אבל איכשהו ההשקעה בבלוג כבר לא משכה אותי. איכשהו עכשיו אני כן מרגישה שבא לי לשתף מה שאני עושה.



עברו לי בראש גם מחשבות של- למה רק אפיה? אולי גם דברים שאני מבשלת?
אבל אני מפחדת שבישול יהיה הרבה יותר קשה לתעד כי אני פשוט מאלתרת תוך כדי...

נראה. נראה אם אצליח לחזור להתמיד.

בשנה האחרונה גם הכנתי הרבה דברים שכבר הכנתי בעבר... מתכוני מפתח שעובדים לי תמיד ואני עושה מהם דברים שונים כל פעם.

למשל בסיס עוגת השוקולד הזו. או הוניל הזו. וגם מאפינס השיבולת שועל חוזרים הרבה פעמים עם תוספות שונות ומשונות (מממ ריבת אוכמניות משוישת במאפין). ופיצה. מלא פיצה.
ובלוג זה ענין של דברים חדשים ומיוחדים. אז זה גם ענין.

אבל תחזיקו לי אצבעות שאצליח :)



המתכון הזה הוא שילוב של אפיה אבל של אוכל אמיתי. וזה מתכון של עשר דק' שדורש שלושה מצרכים בסיסיים. ארבעה אם סופרים גם את השמן. את המתכון הזה אילתרתי כדי לנסות להפטר מבצק פילו שישב במקפיא לפני מעבר דירה. זה עבד וזה מדהים, וזה בורקסים עם ממש מעט שומן יחסית לאחיהם העשוים מבצק עלים. ממליצה לארוחת ערב יחד עם ביצה קשה, ירקות חתוכים ומלפפון חמוץ.




מצרכים:

250 גר' גבינה בולגרית קשה
1 ביצה
בצק פילו
שמן למריחה



אז מה עושים בעצם?

מתחילים עם המילוי- מערבבים יחד את הביצה והגבינה הבולגרית לתערובת אחידה. (תוספות אפשריות להפיכת המלית למעניינת יותר בהערות)
עוברים לבצק (עם בצק פילו צריך לעבוד יחסית מהר אחרת הוא מתייבש). פורסים דף של הבצק פילו, מברישים את הדף עם מעט שמן בעזרת מברשת. שמים דף נוסף מעליו וגם אותו מברישים בשמן.
ליצירת משולשים: חותכים את הבצק לרצועות, שמים תלולית מילוי בקצה הרצועה, מקפלים אותה למשולש  על המשך הרצועה וממשיכים לקפל את המשולש על עצמו עד סוף הרצועה. מעבירים לתבנית אפיה.
ליצירת שבלולים: חוצים את שני הדפים שמסודרים אחד על השני לשני חתיכות. שמים מילוי לאורך קצה הריבוע שנוצר. מגלגלים ל"רולדה" ואת הרולדה מגלגלים על עצמה ליצירת שבלול.
את המאפים ניתן להבריש שוב בשמן מלמעלה לפני האפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 כ20-30 דק' - עד שהמאפים משחימים ונהיים קריספיים (אני אוהבת לודא שגם התחתית שחומה ולא רטובה מהמילוי.)

הערות:
*ניתן להבריש את הבצק בחמאה מומסת במקום בשמן, או לחלופין להשתמש בספרי שמן אם אין לכם כח להבריש.
*ניתן לגוון את המילוי במליון דרכים- אני למשל הוספתי קצת גבינה צהובה שהייתה לי במקרר ורציתי לסיים, אפשר להוסיף למילוי תרד, עגבניות מיובשות, זיתים או כל מה שעולה על דעתכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה