יום שבת, 30 במאי 2015

מאפינס שיבולת שועל וחמוציות

יום שבת לחלוטין מוגדר כיום האפיה שלי.
אמנם היום לא הרגשתי הכי במיטבי, וגם- עשיתי שיעורי בית בסטטיסטיקה.. זה לא שיפר את המצב :)


ורציתי ממש להכין משהו, אבל מצד שני, עברו עלי שבועיים של אוכל ללא הפסקה, שבואו לא נשכח שהיה שם את שבועות באמצע, ושאכלתי חמישה ימים אחר כך שאריות של לזניות (חצילים/תרד) וקישים (בצל/ברוקולי).
אז כן, רציתי להכין משהו. אבל רציתי שזה יהיה יחסית קליל, וידידותי יותר (לאנשים כמוני, שמפחדים מקלוריות.. היוש).

אז הנה הם לפניכם- התוצאה של החיפושים שלי. מאפינס שיבולת שועל עם חמוציות מיובשות. נתחיל מזה שהכנתי אותם בגרסת מיני- שזה כבר הופך אותם לפחות מאיימים (אז מה אם אכלתי שניים כבר), ויוגורט שהופך אותם לרכים רכים.
חוצמיזה, מכינים אותם בשתי קערות (מפרגנת לכם אפילו באחת אם לא בא לכם לערבב את היבשים בנפרד), ולא צריך מיקסר. אז קלי קלות!

בגרסת המיני יצאו לי 35 מאפינס. בגודל רגיל, אמורים לצאת 12.

אז ככה...

מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל דקה
200 גר' יוגורט לבן (אני השתמשתי ב0%, אבל זה כי זה מה שיש לי בבית, כמובן שאפשר יותר)
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
1 ביצה
3/4 כוס סוכר חום דמררה
רבע כוס שמן
חצי (או יותר לפי טעמכם) כוס חמוציות מיובשות

מה עושים בעצם?
בקערה מערבבים את השיבולת שועל והיוגורט. נותנים כמה דקות לשיבולת השועל לספוג קצת מנוזלי היוגורט.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ומלח.
מוסיפים לקערת השיבולת שועל והיוגורט את השמן, הביצה וסוכר הדמררה. בוחשים לעיסה אחידה.
מוסיפים את החומרים היבשים, ומערבבים מעט רק עד הטמעה של החומרים היבשים ברטובים (לא לערבב יתר על המידה!).
מוסיפים את החמוציות ומערבבים רק עד פיזור אחיד.
מסדרים מנז'טים בתבנית מאפינס, ומעבירים מהבלילה לתבנית בעזרת שתי כפות.
אופים בתור שחומם מראש ל180 מעלות. אם אתם מכינים מיני מאפינס זמן האפיה היא כ12-15 דקות. מאפינס בגודל רגיל צריכים להאפות 18-20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש עם פירורים לחים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה