יום שלישי, 21 באפריל 2015

עוגיות כחול-לבן

איזה כייף זה יום העצמאות.


כאילו בגדול, זה יכול להיות די נורא.. מלא אנשים בכל מקום, ילדים רצים עם ספריי קצף כאילו אין מחר, יש מלא רעש ובלגאן...

אבל בתכלס- די כייף. וכמובן שזיקוקים. זיקוקים זה הכי כייף!


ונכון, אני נוטה להיות בלוגרי שמתעלמת מחגים.. לא בכוונה! אבל ככה יוצא. אבל הפעם, חשבתי מראש! כן כן! זה קרה.. תכננתי והכנתי עוגיות שהולמות את יום העצמאות כבר ביום שישי! ואז יצא שהבאתי לחברים שלי עוגיות בכחול לבן כמעט שבוע לפני יום העצמאות וכמובן שקיבלתי הערות על זה...


אבל הו וול.. הם עדין אכלו הכל די מהר..


עכישו, אני יודעת.. לעוגיות האלה יש גוון שהוא קצת... טורקיז... כן.. אבל זה קצת באשמתי כי התלכלכתי קצת מצבע מאכל צהוב ודבר הוביל לדבר... אבל לא נורא! הרעיון ברור :)


ודי קל להכין אותם.

אז חג עצמאות שמח!


מצרכים:

1 וחצי כוסות קמח
חצי כוס סוכר
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 חלמון
חצי כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
חצי כפית אבקת אפיה
ספרינקלס (סוכריות לקישוט) לציפוי העוגיות

מה עושים בעצם?
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים חלמון ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים במהירות איטית-בינונית עד שהבצק מתחבר.
מחלקים את הבצק לשניים. חצי אחד עוטפים בניילון נצמד, ולחלק השני מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל כחול. מערבבים את הבצק עד שהוא נצבע, וגם את החצי הזה מעבירים לניילון נצמד.
שמים את שני חצאי הבצק בפריזר לכרבע שעה.
לאחר הקירור, לוקחים את חצי הבצק הלא צבוע, ומרדדים אותו למלבן בעובי חצי ס"מ בין שני ניירות אפיה. שמים בצד, וחוזרים על הפעולה גם עם חצי הבצק הצבוע.
מניחים את המלבן הכחול על המלבן הלבן, וחותכים קצת את הקצוות ליישור, שהמלבנים יהיו כמה שיותר שווים.
מרדדים עוד טיפה את שני חצאי הבצק כאשר הם אחד על השני, על מנת לדקק קצת את הבצק כדי להקל על הגלגול.
מתחילים לגלגל את העוגיות לגליל מהצד הקרוב אלינו.

שמים ספרינקלס (סוכריות לקישוט) על נייר האפיה, ומגלגלים את הגליל בסוכריות, כך שהם ידבקו אליו מצידו החיצוני.

עוטפים את הגליל (בניילון נצמד או נייר אפיה) ושמים במקפיא לכ-20 דקות.

מוציאים את הגליל מההקפאה וחותכים עוגיות בעובי של כחצי ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה