יום שבת, 14 במרץ 2015

פאי שוקולד

יום פאי שמח!


איזה כייף שיש ימים שעוזרים לנו לחגוג דברים נפלאים כמו אוכל (כאילו צריך סיבה לחגוג אוכל). ונותנים לנו תירוצים להכין דברים כייפים.

אז יום הפאי! מרגש! שנה שעברה הכנתי פאי תפוחים- היה מאוד טעים.

השנה- פאי שוקולד, שניתן להכין גם בגרסת מיני.

אני אגלה לכם סוד- הפאי הזה זה אחד הדברים הכי קלים שניתן להכין, והתוצאה די מרשימה, והטעם עשיר ושוקולדי.
ככה שההשקעה לעומת התוצאה ממש ממש משתלמת.

אז חובבי השוקולד- זה לגמרי עבורכם (יש מישהו שלא חובב שוקולד בעצם? אם כן תשלחו אותו אלי ואני אטפל בו)

ואם בא לכם סוגי פאי נוספים- ישנו כמובן את הפאי ריבת חלב ושוקולד המדהים ביקום, או טארטלטים במילוי קרם ערמונים ושוקולד לבן מהממים.

סליחה על התמונה הממש מכוערת מהטלפון :(
זהו. פוסט קצרצר וישר למתכון!

המתכון הוא עבור פאי אחד בתבנית בקוטר 24 ס"מ, או כ- 24 מיני פאי-ים.

מצרכים:

עבור הבצק:
150 גר' קמח
100 גר' חמאה קרה
50 גר' סוכר
1 חלמון

עבור המילוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר
כף חמאה
שוקולד לבן לקישוט (לא חובה)

מה עושים בעצם?
מכינים את הבצק- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים של הבצק. עד שמתקבל בצק פירורי. בשלב זה לוקחים את הבצק וטיפה מאחדים אותו ביד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה- שעה או לפריזר לרבע שעה- 20 דק'.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. עבור הפאי הגדול- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מצמידים את הבצק לדפנות, ומורידים את העודפים. מחוררים עם מזלג ומחזירים לקירור של עוד כ-10-15 דק' במקרר.

עבור המיני פאי- קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס, וכל עיגול מעבירים לשקע בתבנית מיני מאפינס, מהדקים לדפנות, מחוררים עם מזלג ומחזירים למקרר לכ10-15 דק'. זה חשוב שהבתק ינוח והחמאה תתקרר שוב לפני האפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. לפאי הגדול נדרשות בערך 20-25 דק'. למיני פאים כרבע שעה- או עד שהבצק בצבע זהוב בהיר.
מוציאים את הקלתית מהתנור ונותנים להצטנן מעט.

מכינים את המילוי- בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה. שהשמנת מגיעה לסף רתיחה שופכים אותה על השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומתחילים לערבב, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
(ניתן גם להמיס הכל במיקרו, בפולסים).

נותנים למילולי להצטנן מס' דקות, ושופכים אותו מעל הקלתית.
ניתן לסיים בשלב זה, אך ניתן גם להמיס שוקולד לבן בבן מארי (או במיקרו בפוסלים קצרים, זהירות שוקולד לבן נוטה להשרף מהר) ולקשט בעזרתו את הפאי. כדי ליצור לבבות שופים נקודה קטנה של שוקולד לבן, ובעזרת קיסם מושכים מעל עד מתחת הנקודה על מנת ליצור לב.
מעבירים למקרר להתיצבות. שומרים בקירור

זהו! פשוט וקל.

הערות:
# אבא שלי תמיד טוען שהמילוי הזה לא מספיק מתוק לו, אבל מצד שני הוא מכור סוכר, אז תטעמו ומקסימום ניתן להוסיף כף שתיים של סוכר.

# שימו לב לבצק, אז תעבדו אותו יותר מידי והשתדלו לשמור עליו שלא יאפה יותר מידי, אחרת יצא קשה.



6 תגובות:

  1. נראה מעולה :)
    כמה המילוי יציב? הגרסת מיני תשרוד נסיעה של שעתיים וחצי, או שאגיע ליעד עם קערות פאי לא מאוד אסטתיות?..
    תודה !

    השבמחק
    תשובות
    1. המילוי יחסית יציב- מרקם של טראפלס. הייתי שומרת אותו בקירור לפני הנסיעה, אולי אפשר אפילו במקפיא

      מחק
    2. אבל בעקרון הוא אמור להשאר יציב גם בטמפ, חדר

      מחק
    3. כן, חשבתי להקפיא אותו לפני ולתת לו להפשיר בדרך.. זה לא יהרוס את המרקם של הבצק, נכון?

      מחק