יום שבת, 15 בנובמבר 2014

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפיה

האמת, אני יושבת מול המסך ולא יודעת מה לכתוב. כאילו, כמה אני כבר יכולה לדבר על כמה חמאת בוטנים ושוקולד זה כייף? במיוחד שזה דומה דמיון מטורף לריזס קאפס, שמיותר לציין שאני מכורה אליהם.


אז אנחנו מסכימים, שוקולד וחמאת בוטנים זה כייף. הם הולכים ביחד. כמו במבה וקולה כמעט. 


נתקלתי במתכון הזה, בבלוג שאליו אני לחלוטין מכורה- sally's baking addiction, והרגשתי צורך עז להכין אותו.
גם כי זה נראה ממש טעים, וגם כי הוא ממש פשוט, ואפשר להכין אותו ברבע שעה. אפילו פחות אם אתם לא מתעכבים על לצלם כל רגע :)
החלק הקשה יותר זה הלחכות שזה יתקרר כדי לאכול [ולצלם].


יוצאת מהכמויות תבנית יחסית קטנה, אבל אני חתכתי את הקוביות לבערך 2X2 ס"מ אז יצאו די הרבה.


בגדול, אין לי הרבה מה לומר. אפילו לא סיפור מענין לספר לכם. אז, ביי? לא יודעת.. לכו תכינו את זה!

הכי חשוב טלפון

אז המתכון נלקח מהבלוג שהזכרתי קודם, עם די הרבה שינויים שלי, ויוצאת תבנית בגודל 15X20.

מצרכים:

1 כוס פתיבר טחון
חצי כוס אבקת סוכר
100 גר' חמאה
רבע כפית מלח
3/4 כוס חמאת בוטנים + 2 כפות
150 גר' שוקולד מריר

מה עושים בעצם?

ממסים את החמאה במיקרוגל או על הגז. מוסיפים לחמאה את כוס הפתיבר הטחון, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים לתערובת 3/4 כוס חמאת בוטנים ומערבבים לתערובת אחידה.
מצפים תבנית בנייר אפיה, ומעבירים את התערובת לתבנית. בנתיים מכניסים לפריזר.
בקערה במיקרו ממסים את השוקולד המריר ו2 כפות חמאת בוטנים, בפולסים של 30 שניות, כדי שהשוקולד לא יישרף. מערבבים בין פולס לפולס. שהתערבות חלקה וכל השוקולד נמס, מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים עליה את ציפוי השוקולד.
מחזירים למקפיא לכחצי שעה-40 דקות. מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות.
החיתוכיות יכולות כעת לשבת במקרר עד להגשה. רצוי להוציא מהמקרר קרוב לזמן ההגשה.


12 תגובות:

  1. אפשר להחליף את אבקת הסוכר בסוכר רגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא הייתי ממליצה, כי אני חוששת שיצא מרקם גרגרי

      מחק
  2. תודה רבה על המתכון, האם אפשר להחליף את החמאה למי שרגיש לחלב ?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמובן! ניתן להחליף במרגרינה. אולי גם ניתן להחליף בשמן קוקוס, שהוא מתקשה, אבל אני לא בקיאה ברזי שמן הקוקוס :)

      מחק
  3. אפשר להחליף את הביסקוויטים בפצפוצי אור או שברי קורנפלקס?

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שכן. את הקורנפלקס הייתי טוחנת גם כן. אשמח לשמוע איך יצא! :)

      מחק
  4. תשובות
    1. לא יודעת לומר. היה עדיך להשתמש במוצר שמתקשה כמו חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס כדי לשמור על היציבות של החיתוכיות

      מחק
  5. אפשר להכין ישר במנזטים? על מנת לייצור צורה מעניינת

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לצפות את המנג'טים בשכבה דקה של ציפוי השוקולד, לתת להם להתיצב (במקרר), לשים את המילוי ולכסות בעוד שכבה דקה של השוקולד ואז פשוט ליצור מעין ריזס קאפס

      מחק
  6. הכנתי עם שמן קוקוס (80 גרם) ויצא מדהיםם! (וטבעוני)

    השבמחק