יום שני, 3 בנובמבר 2014

עוגיות שוקולד צ'יפס

החלטתי, לפני כמה זמן, שאני רוצה למצוא את עוגיית השוקולד צ'יפס המושלמת.
נכון, שלמות זה משהו אינדיווידואלי. אבל אני די בטוחה שמה שאני מחפשת זה משהו שכולם ישמחו לאכול.


אז במסעותיי אחר מתכון, נתקלתי במתכון נהדר, של עוגיות שוקולד צ'יפס, רכות כאלה, שמאוד מתקרבות לעוגיה הנכספת שלי.


אז נכון, בסופו של דבר, אלו רק עוגיות שוקולד צ'יפס. אבל עוגיה טובה זה משהו מנצח. עבורי בטוח. בבחירה בין עוגיה לעוגת מוס, כנראה שעוגיה תנצח. אז למה לא להפיק ממנה את המירב?


וחוצמיזה, עכשיו שהגיע החורף, מה יותר טוב מעוגיה טובה יחד עם השוקו? [או קפה/ תה במקרה שלי, כי מסיבה לא ברורה אני לא מאוד מתחברת לשוקו...]


המתכון נלקח מהבלוג הנהדר sally's baking addiction.
היא טוענת שיצאו לה בין 24-30 עוגיות. לי יצאו כמעט 50, אבל יש לי נטיה להכין עוגיות לא גדולות מאוד.



מצרכים:
170 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר חום כהה
50 גר' סוכר לבן
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
250 גר' קמח
2 כפיות קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כוס שוקולד צ'יפס

מה עושים בעצם?
במיקסר, מקציפים את החמאה הרכה והסוכר עד לתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים לערבל. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקורנפלור, אבקת הסודה לשתיה והמלח. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים ממש מעט, רק עד שהקמח נטמע בתערובת. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים או על ידי ערבול ממש מהיר במיקסר, או על ידי כף עץ/ לקקן.
מעבירים לניילון נצמד ומקררים לפחות שעה במקרר.
בתום השעה, מכדררים עיגולים ומניחים בתבנית האפיה במרווחים של כ-5 ס"מ בין העוגיות.
אופים 8-9 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

הערות:
# סאלי טוענת לא לוותר על הקורנפלור. ואני מאמינה לה! לא ניסיתי בלי, ואני חוששת לנסות :)
# אם אתם חסרי סבלות [כמוני לרוב] ולא בא לכם לחכות שעה עד שהבצק יתקרר, אני מניחה ש20 דקות בפריזר יעשו את העבודה.
# אפיה טיפה ארוכה יותר תהפוך לכם את העוגיות לפריכות יותר, אם זה מה שאתם חפצים בו.

התמונה הזו צהובה מידי... אבל לא היה לי כח לערוך :(

9 תגובות:

  1. אין כמו עוגיות עם פצפוצי שוקולד!!! :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מר פצפוצים בעצמו יודע :D

      מחק
  2. אוי, איך אני אוהבת את סוג העוגיות שהן צ'ואיות ורכות אבל גם קצת פריכות! עשית לי חשק עז לאחת מהן (או לכולן)

    השבמחק
    תשובות
    1. יאללה בואי, אני מעמידה מים לקפה :P

      מחק
  3. היי, ראיתי שבמתכון המקורי באתר שלה היא קודם כל ממיסה את החמאה במחבת יחס עם סוכר, ושיש מרכיבים נוספים במתכון כמו חלמון וחלב, ובמקום 2 כפיות קורנפלור היא משתמשת ב1.. האם זה חשוב ?

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שהטעות היא שלי, מכיוון ששמתי קישור לבלוג שלה ולא למתכון הספציפי של העוגיות. אז יכול להיות שראית מתכון אחר..
      זה המתכון:
      http://sallysbakingaddiction.com/2012/08/06/the-chocolate-chip-cookie/

      מחק
  4. עוגיות מעולות!! בדיוק כמו שאני אוהבת.
    אני שמתי אותן 10 דק כי ב8 דק זה היה יותר מדי רך לטעמי. אבל עדיין טעים ככה או ככה.
    תודה רבה:)

    השבמחק
  5. מתכון מצוין

    השבמחק
  6. אני חושבת שאולי שמתי יותר מידי סודה לשתייה. מה יכול לאזן את זה?

    השבמחק