יום שלישי, 8 ביולי 2014

קאפקייקס פאי לימון

אני אוהבת לימון.
בסלט. בטחינה. במיץ.
אבל בקינוחים? אני יודעת שזה טעים, אבל אם יתנו לי לבחור בין קינוח לימוני לבין קינוח שוקולדי כנראה שאבחר בשני.


אבל בשביל לפתוח לי את הראש ואת בלוטות הטעם יש את מנטקה ופרויקט "כחומר ביד הבלוגר", שהנחיתו את חומר הגלם החודשי- לימון.
כנראה שבלעדיהם היה לוקח הרבה זמן עד שהייתי מגיעה לשלב הזה. של קינוח חמצמץ אך מתוק.


ואם כבר- צפו במה ששאר חברי הפרויקט הכינו, מי ידע שלימון יכול להפוך אנשים לכל כך יצירתיים?


אז כן. אז קינוח לימוני. שחשבתי על זה ראיתי בדימיוני שני דברים- פאי לימון וריבועי לימון. וגם בפינטרסט בדיוק אותו דבר. אולי היו גם כמה עוגיות לימון פה ושם. ועוגות פרג ולימון. אבל לא יודעת, לא עלתה בי השראה מטורפת.


אז הלכתי למקום הנח- פאי לימון. אבל לא פאי לימון. קאפקייקס פאי לימון.


כי קאפקייקס זה כייף.


אז קאפקייקס שמבוססים על עוגת לימון נהדרת. [מבוססים על קאפקייקס תפוז ולימון מהספר עוגות וקאפקייקס עם שינויים שלי]

קארד לימון עשיר. [מבוסס על מתכון מ pasta every day]

מרנג שוייצרי חרוך.

תודה למנטקה שגרמו לי לצאת מחוץ לראש של עצמי.


אז המתכון מספיק לכ-20 קאפקייקס בינוניים [או 12 בגודל רגיל]

מצרכים:

לקאפקייקס:
200 גר' חמאה רכה
200 גר' סוכר
3 ביצים גדולות
200 גר' קמח תופח
מיץ וגרידת לימון מ-2 לימונים

לקארד לימון:
2 ביצים
2 לימונים
75 גר' סוכר
50 גר' חמאה [חתוכה לקוביות]

למרנג שוויצרי:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר [150 גר' סוכר]
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל

מה עושים בעצם?

מתחילים בקארד הלימון- שוטפים את הלימונים, מגרדים את גרידת הלימון וסוחטים את המיץ. בקערת זכוכית או מתכת טורפים את הביצים, גרידת הלימון, מיץ הלימון והסוכר. מניחים על סיר עם מים רותחים [שלא יגעו הקערה- בן מארי] ומערבבים עם מטרפה. הסוכר מתחיל הנמס והתערובת מתאחדת. מתחילים להוסיף קוביות חמאה בהדרגה וממשיכים לבחוש ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה [כעשר דקות]. מסירים מהאש ומסננים במסננת דקה. מצננים מעט בחוץ, כאשר התערובת מתקררת מכסים בניילון נצמד ישירות על התערובת ומכניסים למקרר ללילה.

מכינים את הקאפקייקס- מקציפים חמאה וסוכר וגרידת לימון לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח, בוחשים מעט ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים מעט רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לכוסות הקאפקייקס, או תבנית קאפקייקס עם מגנטים עד לשני שליש גובה. אופים כ15-20 דק' בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
לאחר האפיה מחכים שהקאפקייקס יצטננו לאט להמשך העבודה.

מכינים את המרנג- שמים בקערת מתכת או זכוכית חלבונים, סוכר ומלח ומניחים מעל בן מארי, מחממים תוך כדי טריפה מתמדת כ-5 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר, מוסיפים תמצית וניל ומקציפים 8-10 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף גמיש ומבריק.

מרכיבים את הקאפקייקס- מחוררים כל קאפקייק בעזרת תפוחן או סכין חדה.
מעבירים את קארד הלימון לשקית זילוף קטנה וממלאים את את החורים שיצרנו בקאפקייקס.

מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק/ משונן [מה שמתחשק לכם] ומזלפים מעל כל קאפקייק. מעבירים את התנור למצב גריל, מסדרים את הקאפקייקס בתבנית, ומכניסים לחלק העליון של התנור לכ20 שניות עד שהמרנג משחים מעט.



הערות:
# אני הכנתי את הקארד ערב לפני. אתם לא חייברים להכין ערב לפני, אבל כדאי לחכות שיצטנן לפני שממלאים את הקאפקייקס
# לא חייב להכין מרנג שוויצרי. אפשר להקציף פשוט חלבונים וסוכר עד להגעה ל"גבעות רכות"
# אם יש לכם ברנר לשרוף את המרנג- לכו על זה! אם לא בא לכם לשרוף את המרנג- אני אסלח לכם. למרות שזה פחות סקסי.
# נראה כאילו יש הרבה שלבים לתהליך, אבל זה עובר ממש מהר. במיוחד אם אתם נהנים מהעשיה. ויוצאת תוצאה שלחלוטין שווה את ההשקעה.


3 תגובות:

  1. עושה חשק לטעום. חמוץ מתוק לי בפה על הבוקר...

    השבמחק
  2. איזה יופי המילוי של הלמון קארד תאוה לחייך ולעיינים

    השבמחק
  3. קאפקייקס זה באמת כיף!

    השבמחק