יום שבת, 3 במאי 2014

פופ טארטס בננה וריבת חלב

יומיים, שישי שבת שעבר. חמישה קינוחים שונים. הפכתי את המטבח של ההורים למפעל קטן. מזל שהם מקבלים את זה בהבנה [כי כמה כבר אפשר לעשות בדירה הקטנה שלי עם מטבחון בגודל מטר על מטר, טוסטר אובר ומיקסר ידני?].
ולכל כל כל כל כל הקינוחים היה מוטיב משותף- פצצת אנרגיה צהובה. [כמה אני מרגישה זקנה עכשיו שהשתמשתי ברפרנס הזה..]



בכל מקרה- בננה, לצעירים שביניכם, שלא הבינו :)


בננה, ריבת חלב וקוקוס. אמור להיות כל כך טעים, אך התמונה נראית כל כך לא מפתה. אין שום הגיון
הטריגר לזה, מלבד שזה היה בדיוק אחרי פסח והייתי צריכה לפצות על זה שלא הכנתי כלום כל הזמן הזה [חוץ מהפונדנט שוקולד הכשר לפסח המהמם של עוגיו.נט, שהכנתי כקינוח לסדר], היה הפרויקט החודשי של אתר מנטקה "כחומר ביד הבלוגר" כמובן!



לבסוף, מבין כל מה שהכנתי מה שנבחר היו הפופ טארטס החמודים האלה, שמילאתי אותם בבננה וריבת חלב, כהשראה מהבנופי פאי [אומנומנום].. ובגלל שהפאי הזה מוגש עם קצפת, רציתי להכין קצפת בננות ליד..
אבל אז, אבא שלי, הגאון הזה.. באמת, גאון. הציע לי להכין גלידה. גלידת בננות וחמאת בוטנים. וואו. כמה שהגלידה הזאת טעימה. והפופ טארטס כשהם חמימים, עם הגלידה ליד- פשוט Devine. 




אבל יש קאטצ'.. השם הרגיש לי ארוך מידי- "פופ טארטס בננה וריבת חלב עם גלידת בננה וחמאת בוטנים".. כאילו.. אוברוולמינג קצת, לא?.. אז החלטתי להגיש לכם את הפופ טארטס היום, ואת הגלידה [שהאלוהים, כמה שקל להכין אותה..] בפעם אחרת :)



המתכון לבצק של הפופ טארטס נלקח מהבלוג החמוד collecting memories. יצאו לי 12 פופ טארטס די גדולים, ועוד קצת בצק עודף, שהתעצלתי להכין ממנו עוד, אז רידדתי, מרחתי נוטלה, פיזרתי חלבה, גילגלתי, חתכתי, אפיתי- אחלה עוגיות בזק.



מצרכים:

לבצק:
340 גר' קמח

1 כף סוכר
חצי כפית מלח
225 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2-3 כפות חלב

למילוי:
שתי בננות
2-3 כפות ריבת חלב

כף קוקוס [לא חייב]

מה עושים בעצם?
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים את שהתערובת הופכת לפירורית. מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים רק עד שהבצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר בין רבע שעה לחצי שעה- שיהיה נוח לעבוד איתו, אחר כך יהיה קירור נוסף.


בנתיים מכינים את המלית- חותכים את הבננות לקוביות יחסית קטנות, מוסיפים את ריבת החלב והקוקוס ומערבבים.


מוציאים את הבצק מהמקרר, חותכים לשניים, מרדדים מלבן, חותכים את הקצוות הלא ישרים, וחותכים ל12 מלבנים כמה שיותר שווים.
מעבירים את מלבני הבצק לתבנית אפיה.
על כל מלבן שמים תלולית מהמלית.
מרדדים את החצי השני של הבצק למלבן באותו גודל בערך, חותכים את הקצוות הלא ישרים וחותכים, שוב, ל12 מלבנים. כל מלבן בצק כזה יכסה מלבן בצק בתבנית.
בעזרת מזלג לוחצים את קצוות הבצק- לאורך כל ההיקף של המלבן.
יוצרים חורים בבצק בעזרת המזלג.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 20-25 דקות, עד להזהבה.





הערה:
המילוי בעצם יכול להיות מה שמתחשק לכם! אם לא בא לכם על ריבת חלב, נוטלה תהיה תחליף מושלם! אגב, בלינק לבלוג שממנו נלקח הבצק, יש רעיונות נוספים למילויים מעניינים. תתפרעו!


וכמובן- לא לפספס את מה שהחברים האחרים בפרויקט הכינו, לא רק שאנשים התעלו על עצמם, כל הקינוחים האלה כוללים בננות. שווה!

ובונוס למי שהחזיק עד עכשיו- אחד הסרטונים החמודים.. באמת:



3 תגובות:

  1. לא, התמונה הראשונה.. אין לתאר. אין לי אוויר.

    השבמחק
  2. נראה מושלםם
    ושני הסרטונים אדירים וחמודים

    השבמחק