יום שלישי, 1 באפריל 2014

פנקייקס בטטה

לכבוד האחד באפריל, אתר מנטקה בפרויקט החודשי הנהדר של "כחומר ביד הבלוגר" הודיע כי ב1 באפריל נפרסם מתכוני ירקות שורש!


בואו נגיד שבהתחלה, שקראתי את מה שמור פרסמה בפייסבוק קראתי רק "ירקות". ולי היה כבר רעיון מושלם מה לעשות, תכננתי הכל, אפילו קניתי מצרכים ואז- קראתי שוב. אז מסתבר שלירקות היה שם משפחה. שורש.


ואז כבר לא היה לי רעיון, והתחיל להיות מאוחר בחודש. וחשבתי להכין לחמניות סלק וקשיו, אבל זה דרש כל כך הרבה זמן שאין לי בתקופה האחרונה. :(


ואז מצאתי פתרון, שדווקא עבד נהדר, מתכון קליל שפותח באופן נפלא את שבת בבוקר [או כל בוקר אחר, או ערב, או כל זמן אחר ביום למעשה שבא לכם..]- פנקייקס בטטה. כתמתמים, מתובלים ושרוטב מייפל כל כך מחמיא להם.
[כמובן שגם ניסיתי עם נוטלה וממרח לוטוס- יאם! ואם הייתה לי חמאת בוטנים הייתי מנסה גם איתה].

מחכים שיווצרו חורים
מצרכים:

בטטה קטנה [בערך 3/4 כוס של "פירה" בטטה]
ביצה
2 כפות סוכר חום
3/4 כוס חלב
1 כוס קמח
חצי כוס שמן
3/4 כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט


מה עושים בעצם?
מחממים את הבטטה במיקרו [עם הקליפה והכל] כ-5 דקות. הבטטה נהיית רכה ומוכנה לעבודה. מקלפים את הבטטה ומועכים אותה לסוג של פירה. מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים היטב עד שהתערובת יחסית הומוגנית. מוסיפים את השמן והחלב והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הקמח והתבלינים. אם התערובת סמיכה מידי, הוסיפו עוד טיפה חלב.
מחממים מחבת על הגז. דבר חשוב מאוד- לא מטגנים פנקייקים! אנחנו משתמשים בממש ממש ממש מעט שמן וזה רק בשביל שהפנקייקים לא ידבקו. אז מרססים את המחבת בספריי שמן בעדינות, או שמורחים טיפונת שמן עם נייר סופג על המחבת. יוצקים את הבלילה ומחכים שיווצרו בועות על החלק העליון. בשלב הזה הופכים את הפנקייק ונותנים לו עוד מעט זמן להשחים מצדו השני.
עורמים בערמה, לוקחים מייפל ובולסים בהנאה
:)

בשביל מתכוני אחד באפריל נוספים ונהדרים עם ירקות שורש- הכנסו לפה! ממש כייף שם, כדאי לכם
:)



2 comments: