יום שישי, 14 במרץ 2014

פאי תפוחים

יום פאי שמח!!!!


לא כתבתי כבר כמעט חודש, וזה לא שאין לי מתכונים לפרסם. יש לי מלא האמת.. אבל לא יודעת איך זה התמסמס.. אולי קצת עומס, אולי קצת עצלות :)
אבל יום הפאי הוא לא משהו שניתן להתעלם ממנו! הוא חייב להיות מצויין. אם פספסתי את יום הנוטלה ואת יום חמאת הבוטנים, אני צריכה לפצות על זה לפחות בפאי.
וגם לא שמתי שום מתכון הולם לפורים, או לסנט פטריקס דיי, אז לפחות מאורע אחד אני חייבת לציין, לא? :)


עכשיו, שלא תחשבו שיש לי פה פאי מתוחכם שיפיל אתכם מהרגליים. יש לי מתכון לפאי תפוחים. והוא אפילו מתכון של קרין גורן. ובכלל הכנתי אותו לכבוד יום הולדת של חברה שלי, שיש לה קטע עם פאי תפוחים, אז הייתי חייבת. אבל הפאי הזה יצא כל כך מושלם, שזה לא משנה שהוא "רק" פאי תפוחים. הוא מהמם.


אז קדימה, לכו למטע, איספו תפוחים, ותחזרו למטבח להכין את הפאי הזה :)


אגב, קרין גורן מכינה את הפאי כאשר הוא מכוסה כולו בבצק, אני עשיתי אותו בצורת שתי וערב, מסיבה גחמתית לחלוטין. ובעקבות זה נשארו לי שאריות של בצק שהספיקו לי לעוד שני מיני פאי-ים. אבל תפוחים לא נשארו, כי עשיתי פחות מכמות התפוחים שקרין גורן ממליצה, פשוט כי מה שעשיתי הספיק לפאי הגדול. אז חתכתי עוד שני תפוחים קטנים, הוספתי את מה שצריך והכנתי עוד שני פאי-ים קטנים, שיהיה גם לאח שלי לאכול, למה לא?


מצרכים לפאי בקוטר 24 ס"מ:



לבצק:
2 ו-2/3 כוסות קמח 
1 כפית שטוחה מלח 
250 גרם חמאה קרה
2 כפיות חומץ 
חצי כוס מים קרים


למילוי:
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס קמח
כפית קינמון

רבע כפית אגוז מוסקט מגורר 
כ- 5 תפוחי גראנד סמית' בינוניים [אפשר יותר או פחות כתלות בגודל התפוחים ובעומק התבנית]
2 כפות מיץ לימון 
50 גרם חמאה קרה


לזיגוג:
מעט חלב וסוכר



מה עושים בעצם?
יוצרים את הבצק:
במעבד מזון עם להב מתכת, או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, מלח ואת החמאה הקרה החתוכה לקוביות לבצק פירורי. מוסיפים את החומץ והמים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשניים, שמים כל חתיכה בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
הכנת המילוי:
בזמן שהבצק מתקרר, מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות.
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט. בקערה נפרדת מטפטפים על התפוחים את מיץ הלימון, ואז מוסיפים את תערובת היבשים לתפוחים, בשלבים, ומערבבים בין הוספה להוספה.
מרכיבים את הפאי:
מוציאים את הבצק מהקירור. מרדדים את החצי הראשון לקוטר שגדול במעט מתבנית הפאי. טיפ- כדאי לרדד את הבצק בין שני דפי אפיה. ואז מורידים את הנייר העליון, ובעזרת התחתון מניחים את הבצק בתבנית. מהדקים את הבצק לתבנית, וחותכים את השאריות. בנתיים מחזירים את זה למקרר ומרדדים את החצי השני של הבצק. את הבצק המרודד חותכים לכ-8-10 פסים בעובי בינוני.
מוציאים את הבצק מהמקרר ושופכים עליו את תערובת התפוחים. לוקחים את 50 גר' החמאה הקרה ומפזרים אותה מעל התפוחים בחתיכות קטנות.
מסדרים את פסי הבצק מעל הפאי בצורת שתי וערב.
מורחים את הבצק העליון בחלב ומפזרים מעל מעט סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש ל210 מעלות כ-15 דק'.
לאחר הרבע שעה מורידים את הטמפ' ל180 מעלות ואופים כעוד 40-45 דקות עד להשחמה [והתרככות התופחים, שניתן לבדוק ע"י נעיצת סכין].


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה