יום שישי, 14 בפברואר 2014

קאפקייקס נוטלה

בינואר הייתה לי יומולדת [ייאי, מזדקנים]... וחשבתי המון המון מה להכין לעצמי ליומולדת. פינוק שלי. שאני אוהב ואהנה ממנו. וגם אנשים אחרים.. אבל אני בעיקר :P


ואנשים שמכירים אותי, אבל באמת מכירים אותי, יודעים שיש לי התמכרות קלה. קלילה. לנוטלה. נוטלה!
שלום, אני מכורה לנוטלה. ברמה כזו שפשוט הוצאתי את הנוטלה מהדירה שלי כדי שלא אתפתה לאכול. ועכשיו- אין לי נוטלה בבית. שזה חצי עצוב וחצי שמח.


אבל זה בכל זאת יומולדת, אז החלטתי שמותר לי לחזור לסורי. לפחות ליום אחד..


אז כן. אז החלטתי להכין קאפקייקס נוטלה. כלומר קאפקייקס וניל [שהמתכון שלהם מתבסס על הקאפקייקס ריבת חלב המהממים שהכנתי פעם], משויישים בנוטלה, ומעל פרוסטינג של קצפת נוטלה. למה קצפת ולא על בסיס קרם חמאה אתם שואלים את עצמכם?.. טוב.. דבר ראשון יש די הרבה חמאה בבלילה עצמה [לא, אל תבהלו!!! זה טעים ובלילת הקאפקייקס הכי מוצלחת שאכלתי אי פעם. באמת] ודבר שני נראה לי שהקצפת קלילה יותר.


בנוסף, הכנתי כמות יחסית גדולה כי רציתי להביא למלא אנשים, ויצאו לי 30 קאפקייקס בינוניים כאלה [נו, כי אלה מנג'טים קשיחים ובחרתי את הקטנים יותר, אבל הם עדיים גדולים יותר ממה שנכנס בתבנית מיני מאפינס. אז נקרא להם בינוניים :) ]


וכמובן, עוד דבר שמזוהה איתי- כוכבים. ויש לי סוכריות כוכבים לעוגה שקניתי בברלין ועיטרתי את הקאפקייקס שלי עם הסוכריות האלה. כייף :)



חוץ מזה- שבוע שעבר היה יום הנוטלה הבינלאומי. שקצת חשבתי לפרסם את הפוסט אז, כי זה נורא הולם, אבל לא הספקתי אז הנה הוא עכשיו ותחשבו שפירסמתי אותו ב 5.2. טוב? יופי.



מרכיבים:

לקאפקייקס:
250 גר' חמאה רכה
250 גר' סוכר
250 גר' קמח תופח
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כ-2-5 כפות חלב, לפי הצורך

נוטלה לשיוש הקאפקייקס

לציפוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה [500 מ"ל]
כוס נוטלה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

מה עושים בעצם:
מקציפים את החמאה והסוכר עד לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים- אחת אחת עד להטמעה. מוסיפים את תמצית הוניל.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את כפות החלב ומערבבים.

ממלאים את המנג'טים בבלילה עד שני שליש גובה. לוקחים עבור כל קאפקייק כחצי כפית נוטלה [או יותר, זרמו עם זה], שימו מעל הבלילה ועם סכין או קיסם התחילו לעשות צורות בבלילה לקבלת השיוש.


אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 15-20 דקות- תלוי בגודל המנג'ט. אפו את הקאפקייקס ובדקו מתי קיסם יותר יבש עם פירורים לחים.

בנתיים נכין את הקצפת. שמים בקערה את השמנת המתוקה, הנוטלה האינסטנט פודינג [עוזר פה לייצוב פשוט], ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. 

מוציאים את הקאפקייס מהתנור [מתלהבים מאיזה יפים הם], ונותנים להם להתקרר.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים מעל הקאפקייקס.
מקשטים לפי רצונכם :)




הערות:
# רק רציתי לציין שאפיתי את הקאפקייקס בטוסטר אובן והקצפתי את הקצפת במיקסר ידני, שהוא כל כך חלש שלקח שנים לקצפת להתייצב והכנתי הכל על שולחן כתיבה בדירה כי המטבח שלי פצפון.. אני רוצה לקבל את הכבוד הראי על זה :P

# דבר שני- נשאר מהקצפת. אז חוצמיזה שנשנתי חצי ממנה תוך כדי ההכנה, מה שנשאר העברתי למנג'טים ושמתי בהקפאה לקבלת סוג-של-מוס-נוטלה-מאולתר :)
# אה, והדירה שלי ממש חשוכה אז כל התמונות עם פלאש :/


5 תגובות:

  1. יאא!! מזל טוב!!
    וחשבתי שרק אני מכירה ימים בינלאומיים, אבל לא! איזה כיף לדעת

    השבמחק
  2. הכנתי ! יצא אש!! תודה על המתכון :))))

    השבמחק
  3. כמה קאפקייקס יוצא בסהכ?
    צריכה להכין לכיתה של 40 ילדים ._.

    השבמחק
    תשובות
    1. אלה קאפקייקס בינוניים, יצאו בערך 30. קאפקייקס גדולים יותר יצאו פחות כמובן.
      בתבנית מיניקאפקייס הכמות הזו תהיה מספקת.

      תמיד אפשר להגדיל את הכמות פי 1.5 או פי שניים לפי הצורך

      מחק