יום ראשון, 2 בפברואר 2014

טארטלטים במילוי קרם ערמונים ושוקולד לבן

עוד חודש עבר, ואיתו הגיעה העת לפרסם את המתכון החדש בפרויקט "כחומר ביד הבלוגר" של אתר מנטקה.


אז מה היה לנו החודש? ערמונים. ערמונים!! נכון זה נהדר? ולא תאמינו איזה דברים מהממים אנשים הצליחו להוציא מחומר הגלם הזה. כדי לגלות כנסו לפה.




אבל מה אני החלטתי להכין? אני לעומת החודש הקודם שבו חיכיתי לרגע האחרון והכנתי לחם תירס, שהוא נהדר, אבל פשוט לא שיא היצירתיות. החודש עליתי על רעיון בערך מהיום הראשון וביצעתי אותו במהירות הבזק, כדי לוודא שהוא אכן יוצא טוב, כדי שאם לא אוכל למצוא תכנית מילוט.

אבל הוא יצא טוב, ואפילו קצת יותר מטוב :)




הרעיון היה להכין טארטלטים של בצק פריך ולמלא אותם בקרם ערמונים שמבוסס על מתכון של קרם שקדים. הסתבר שזה היה רעיון לא רע בכלל.




אז דבר ראשון שעשיתי היה להתקשר לאבא לבקש את המתכון של הבצק הפריך שהוא נתן לי פעם. בצק 1 2 3 הוא נקרא. השם מתבסס על היחסים בין הקמח הסוכר והחמאה.. אבל אני לא יכולתי לעלות על זה לבד מסתבר... :)




את המתכון לקרם לקחתי מספר ישן נושן של ישראל אהרוני שנקרא "מנות אחרונות", שבו לקחתי קרם שקדים מאחד המכתונים והמרתי את השקדים בערמונים



ובסוף גם החלטתי להוסיף שוקולד לבן כדי להוסיף קצת ענין לכל הסיפור.



יצאו לי מהמתכון 24 טארטלטים [בגודל של תבנית מיני מאפינס]. הבצק יכול להתאים גם לתבנית פאי רגילה- קוטר 24.
מהמילוי נשאר לי קצת עודף, וניסיתי להכין איתו עוגיות שלא ממש צלחו.. אבל לא נורא :)



אז למתכון..

רכיבים:

לבצק:
150 גר' קמח
100 גר' חמאה קרה
50 גר' סוכר
1 חלמון

לקרם:
67 גר' חמאה רכה [כן, עשיתי את המתכון בשני שליש כמות אז 100 גר' הפכו ל67 גר'.. 65 גם או 70 גם יהיו בסדר]
100 גר' ערמונים [קלופים]
2 ביצים
כפית תמצית וניל
2/3 כוס אבקת סוכר

50 גר' שוקולד לבן קצוץ [או 50 גר' שוקולד צ'יפס לבן] ניתן להחליף לאיזה שוקולד שאתם רוצים :)



מה עושים בעצם?
מכינים את הבצק- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים של הבצק. עד שמתקבל בצק פירורי. בשלב זה לוקחים את הבצק וטיפה מאחדים אותו ביד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לשעה או לפריזר לחצי שעה בערך.
בנתיים מכינים את הקרם- טוחנים את הערמונים במעבד מזון לפירורים יחסית דקים. מוסיפים את הערמונים לקערת מיקסר יחד עם החמאה הרכה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל וביצה אחת ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את הביצה השניה ומערבבים שוב עד להטמעה. קוצצים את השוקולד הלבן ומוסיפים לתערובת.
מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים לעובי יחסית דק- קצת פחות מחצי ס"מ. קורצים עיגולים שקצת גדולים יותר מקוטר השקע בתבנית. לוקחים את עיגולי הבצק ומצמידים לדפנות השקעים.
מכיוון שעבדנו המון עם הבצק נכניס אותו בשלב הזה לקירור נוסף- כי עובר בצק פריך אנחנו צריכים שהחמאה תהיה קרה.
לאחר הקירור מחוררים את הבצק בשקעים עם מזלג- כדי שזה יעזור לנו להוציא את האוויר כדי שהבצק לא יתפח יותר מידי, ואופים אפיה עיוורת כ-10 דק' בתנור שחחומם מראש ל180 מעלות.
מוציאים מהתנור, נותנים חמש דקות להתקרר טיפה, וממלאים כל טארטלט במלית כמעט עד הסוף.
אופים כ-15 דק' עד להתייצבות המלית.



8 תגובות:

  1. נראה ממש טוב. כזה שאפשר לאכול איזה 5 בלי להרגיש.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!
      כן לגמרי. צריך לשים אותם בהסגר

      מחק
  2. שוקולד לבן וערמונים זה מתבקש! פשוט חיבור טעים!
    לצערי, הערמונים האלה כבר יצאו לי מכל החורים, אז גם אם אני ממש רוצה להכין את שלך, אני לא יכולה נפשית. ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. טוב, ככה זה ש"מפילים" עלייך מתכון להכנה באותו יום ;) [כן כן, כבר קראתי את הפוסט שלכן!]

      מחק
  3. איזה חמודים (ונראים ממש מסוכנים!)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :) וממש מסוכנים! ולכן הבאתי אותם ישירות לעבודה בלי להסס

      מחק
  4. בהחלט רעיון לא רע בכלל
    ונשמע כמו יופי של שילוב טעמים!
    ממש עושה חשק לנשנש פה את כל הערימה...

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כייף לשמוע! תודה רבה :)

      מחק