יום שבת, 5 באוקטובר 2013

ריבת אתרוגים של אמא

כל שנה, לקראת סוף חגי תשרי אני מתחילה להציק לאמא על זה שאני מאוד מקווה שהיא הולכת להכין ריבת אתרוגים השנה.




כל שנה.

ריבת אתרוגים.

מעולה.

האמת.. זה לא בדיוק ריבה.. זה חצי ריבה, חצי אתרוגים מסוכרים. אבל זה ממש טעים. הניחוחות האתרוגיים [לא סתם הוא המין הכי שווה בארבעת המינים] עם מתקתקות של סירופ הסוכר... זה פשוט זה.

אפשר לשים את זה על פרוסת לחם [עם חמאה או בלי.. תלוי בספירת הקלוריות שלכם]. אני פשוט אוכלת את זה ככה, עם מזלג. במיוחד שזה עוד חמים ישר מהסיר.




אז הנה המתכון, היישר מאמא [תודה :)]

מצרכים:
1 ק"ג אתרוגים
1 ק"ג סוכר
מיץ מלימון אחד
כוס מים
5-6 כפות מלח

מה עושים בעצם?

חותכים את האתרוגים לשניים ומוציאים את הזרעים. פורסים דק דק דק את האתרוגים בעזרת מנדולינה.
את פרוסות האתרוגים משרים במהלך 3-4 ימים במים עם כף מלח, כאשר כל יום מחליפים את המים.
לאחר ההשריה מרתיחים את האתרוגים במים עם כף מלח 3 פעמים. [גם פה מחליפים את המים בין כל הרתחה]
כל זה על מנת להוציא את המרירות מהאתרוגים.
את הקליפות שעברו את מסע הייסורים להוצאת המרירות מבשלים עם כוס מים, מיץ מלימון אחד ו1 ק"ג סוכר [ועם הזרעים שהוצאנו מקודם, שמוציאים בסוף הבישול, מכיוון שהם מוציאים פקטין במהלך הבישול] בין שעה- שעה וחצי עד שהקליפות שקופות, דביקות ומבריקות. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה