יום רביעי, 4 בספטמבר 2013

מיני מאפינס דבש

אני יודעת, אני יודעת. כבר ערב ראש השנה. מי מפרסם מתכון לראש השנה עכשיו?
אבל רק היום אפיתי אותם, לקראת הערב. והם כל כך חמודים.



נכון, זה לא מאוד מתוחכם, או מקורי. כי עוגת דבש בראש השנה זה הכי מיינסטרים. אבל באמת שהם מוצלחים. וצריך להודות לקרין גורן על כך, כי המתכון הוא שלה.

המתכון המקורי הוא עבור 24 מאפינס בשקעים בגודל חצי כוס. אבל אני רציתי להכין מיני מאפינס. למה מיני מאפינס? כי קניתי את התבנית של המיני מאפינס כדי להכין מיני קאפקייקס שוקולד ופרוסטינג לוטוס ונשבעתי בי שאנצל אותה כהלכה!


קאפקייקס שוקולד ופרוסטינג לוטוס המדוברים

אז עשיתי חצי מהכמות. חשבתי שיצאו 24 מיני מאפינס. אבל יצאו בערך 35.
but the more, the merrier אז מי אני שאתלונן?




אז תבנית מיני מאפינס, בואו נדבר רגע על מנג'טים. בכחול בתמונה מנג'טים בגודל 1, בירוק מנג'טים בגודל 2.
מנג'טים בגודל אחד נכנסים בדיוק בשקע.. אפילו קצת קטנים יותר. אז המאפינס גם יצאו קטנים יותר בהתאם. אבל זה הרגיש לי קצת קטן מידי. אז החלטתי לדבוק עם מנג'טים בגודל 2, למרות שהוא קצת מתקמט.
איפה משיגים מנג'טים בגודל אחד וחצי? :(


אני גם החלטתי להוסיף אייסינג למאפינס, מה שאינו קיים במתכון המקורי. שיתן עוד גוון של טעם, וזה גם יפה וחגיגי יותר :)


בכל מקרה, למתכון:

לכ-35 מיני מאפינס [ומכיוון שזה מחצי מהכמויות של המתכון של קרין גורן, אז לכ-12 מאפינס גדולים]

חצי כוס סוכר
חצי כוס דבש
חצי כוס שמן
חצי כוס תה מוכן, פושר
3 ביצים
אחת וחצי כוסות קמח
חצי כף אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
חצי כף קינמון
קמצוץ ציפורן

לאייסינג:
2 כפות אבקת סוכר
רבע-חצי כפית מיץ לימון
חצי כפית מים [אפשר פחות או יותר כתלות בסמיכות הרצויה]


אז מה עושים בעצם?

מחממים תנור ל179 מעלות.
בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה. [טיפ- משתשמים באותה הכוס להוסיף את כל החומרים, אך את השמן מוסיפים לפני הדבש, וכך הדבש לא נדבק לכוס ונוזל כולו אל הבלילה, ואין צורך לריב איתו]. 
מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון וציפורן. מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
יוצקים לתבנית עם מנג'טים [הכי קל זה עם שק זילוף]. אופים כ-12 דקות. [במקרה של הקאפקייקס הגדולים בין 15-20 דקות].

מכינים את האייסינג- מערבבים בקערה את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים. מכינים מיני שקית זילוף מנייר פרגמנט. ככה:
התמונה נלקחה מגוגל :)
ממלאים עם כף את שקית הזילוף עם האייסינג, ומזלפים על המאפינס לאחר שהצטננו.

שנה טובה! :)

תגובה 1: