יום שני, 26 באוגוסט 2013

פיצה חברים, פיצה!

להיות סטודנטית מחוץ לבית של ההורים מוציא את כל הצדדים העצלים שבי. למי יש כח לבשל אוכל שאפשר לקנות בקפיטריה, להזמין אוכל או לצאת לאכול בחוץ [דבר שבמהרה הופך ללצאת לפאב ולשתות בירה במקום לאכול]?
אנחנו ממש טובים בלהזמין אוכל. בדר"כ זה פיצה, או סושי. לפעמים אנחנו מתפרעים ומכינים שקשוקה.
אבל אתמול- אתמול התפנקנו.
לא התאפקתי, ולקחתי ביס לפני התמונה. 

אני לא בטוחה איך זה התחיל. כנראה שישבנו ושתינו איפשהו. ואז דיברנו על ללכת לראות את מטר הפרסאידים שהיה ממש לא מזמן [אגב- מהמם]. ואז איכשהו דיברנו על לעשות ערב פיצה. ולא להזמין לשם שינוי.

אז ידיד שלי ואני קפצנו על המציאה. וכך זה קרה שנפגשנו בערך שניים עשר אנשים לערב של השמנה הדדית.

אני חייבת לציין שהיה ממש מוצלח.

הבצק- יצא נהדר. וגם הייתה לנו אבן לתנור שעליה אפינו את הפיצה, אז הוא קיבל מעין קראסטיות טעימה כזו בתחתית.
אחרי לישה, לפני התפחה
אחרי התפחה
מחלקים את הבצק, ויוצרים כדורים

הרוטב- אמנם המתכון המקורי נלקח ואליו הוספו עוד כמה דברים, אבל הרוטב יצא ממש טעים. 

הרוטב מצטמצם לו
גם הוספנו עלים טריים של בזיליקום על כל פיצה שלגמרי שדרגו את הטעם.

פיצה ראשונה לערב

והתוספות? טוב, פשוט עשינו מה שבא לנו.

מותר להשתטות קצת לפעמים [המשפט הזה מוכר לי מאיפהשהוא..]


אני נורא אוהבת אננס על פיצה. ועל זה לשים צ'ילי, או טבסקו. אז לא יכולתי לוותר על ההנאה הצרופה הזו.

אננס ובטטה [שבושלה קודם במים חמים]. מוצלח

מקילו קמח, יצאו לנו לבסוף 4 פיצות בגודל בינוני.

בשתיים האחרונות בכלל התפרענו והחלטנו שאנחנו מוסיפים גבינה לשוליים. זה התקבל באהבה רבה אצל קהל האוכלים [כל אלה שלא התבשלו איתנו במטבח...].

קראסט מלא בגבינה, מישהו?
היה מגניב. היה טעים. היה כייף.

תנסו :)

Down to business:

מתכון לבצק:
1 קילו קמח
600 מ"ל מים
רבע כוס שמן
כף מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים

מתכון לרוטב:
קופסא עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל, סוכר, אורגנו, שמן זית ושום- לפי הטעם
**בצל
**2 עגבניות טריות

עוד דברים טובים:
גבינה צהובה מגוררת [כמובן]
בזיליקום
בולגרית
פטריות
תירס
זיתים
בטטה
חצילים
אננס (!!!)

אז מה עושים בעצם?
מתחילים עם הבצק, כי הוא צריך לתפוח. מכניסים את כל החומרים לקערה [כן כן, הכל בבת אחת], ומתחילים ללוש. צריך ללוש לפחות עשר דקות כדי לפתח את הגלוטן שבבצק. [אם נח לכם יותר, אחרי שהעיסה התגבשה כדאי לעבור ללוש על השיש או שולחן עבודה ולא בקערה]. במקרה הצורך להוסיף עוד קצת נוזל או קמח. הבצק אמור להיות רך, אבל לא דביק.
לאחר הלישה, מחזירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקיה, ושמים במקום חמים, לתפוח למשך שעה.

עוברים לרוטב. בעקרון- במתכון המקורי אין את העגבניות החיות והבצל. אבל מכיוון ששניים עשר אנשים צריכים להיות מרוצים- זה מה שהיה, והאמת שיצא מוצלח. אז מטגנים את הבצל. בנתיים טוחנים את כל המרכיבים [כולל העגבניות המרוסקות והעגבניות החיות]. אחרי שהבצל מטוגן מעבירים פנימה את כל העגבניות וחומרי הטעם ונותנים להצטמצם במשך רבע שעה- 20 דקות, ולאחר מכן טוחנים שוב כדי שלא יהיו חתיכות בצל. [אנחנו עשינו את זה עם בלנדר מוט]

אחרי שהבצק תופח והרוטב מוכן- חותכים את הבצק לכמות הפיצות הרצויות [יותר חתיכות=יותר קטן] ויוצרים כדורים. כל כדור פותחים [בידיים או עם מערוך] לגודל הרצוי, מכסים ברוטב, מפזרים עלי בזיליקום באופן רנדומלי, מכסים בגבינה מגוררת ושלל תוספות.

אופים על חום גבוה [250 מעלות] למשך 10 דק' או עד שהפיצה משחימה והגבינה מבעבעת. [אנחנו אפינו על האבן אז יצא ממש מהר]

תזמינו חברים, ותהנו! :)











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה